10.7 C
Groningen
woensdag, mei 25, 2022
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Er komt weer muziek in

21 mei-4:30 pm - 5:30 pm CEST

Gratis

We gaan weer op stap: na de Corona-beperkingen organiseren we een concert en wel in Garnwerd. Garnwerd heeft tegenwoordig wereldbekendheid vanwege de beide uitgaansgelegenheden: ‘Bij Hamming’ en ‘Garnwerd aan Zee’.

Maar de kerk in Garnwerd heeft binnen een mooi orgel staan waarvan de legende vermeldt dat het instrument in een schip over het Reitdiep werd vervoerd naar de bestemming, de kerk in Aduard. In de oude tijd had de schipper pech met wind en stroom tegen op het Reitdiep en is hij gestopt bij Garnwerd. Het orgel is toen maar in de kerk van Garnwerd geplaatst.

Het orgel is op zich wel een beetje legendarisch: een mooi en redelijk groot instrument voor het kerk(je).

We kunnen allen gaan luisteren naar het orgel op 21 mei omdat Rutgher Fransen er een concert gaat geven. Hij begint om 15.30 uur, half vier op zaterdagmiddag, waarna we een kopje thee, koffie o.i.d. kunnen gaan drinken bij Garnwerd aan Zee.

Als je wilt gaan luisteren en drinken, geef dat even door aan de redactie van de Zondagsbrief: info@zondagsbrief.nl; uiteraard mag u ook komen zonder zich op te geven, maar dan kunnen we geen plaatsen reserveren in ‘Garnwerd aan Zee’.

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
4:30 pm - 5:30 pm CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.kerkgarnwerd.nl/

Organisator

Zondagsbrief Zuidhorn
E-mail:
info@zondagsbrief.nl