Nieuws uit onze regio dat automatisch wordt verzameld.

 • Ernstig ongeval tussen twee voertuigen in Sebaldeburen; één voertuig belandt in het water
  by Admin on 15 april 2021 at 8:18 am

  Sebaldeburen – Twee voertuigen zijn donderdagochtend hard met elkaar in botsing gekomen.  Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Een voertuig belandde door het ongeval in het water. Donderdagochtend om 09:00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval. Het ongeval vond plaats op de kruising Westerzand/Wolddiep tussen Grijpskerk en Sebaldeburen. De weg was [...] Het bericht Ernstig ongeval tussen twee voertuigen in Sebaldeburen; één voertuig belandt in het water verscheen eerst op InfoLeek.

 • Restaurants in Leek starten met mobiel terras
  by Admin on 15 april 2021 at 5:23 am

  Leek – Restaurant Vicini in winkelcentrum de Liekeblom in Leek heeft een oplossing bedacht om mensen toch de belevenis van een terras te kunnen bieden tijdens de huidige lockdown. Door de Corona maatregelen is het nog steeds niet toegestaan om een terras uit te stallen. Echter mag men bestellingen wel afhalen. En vanaf nu staan [...] Het bericht Restaurants in Leek starten met mobiel terras verscheen eerst op InfoLeek.

 • Wethouder Pastoor bezoekt succesvol onderwijs Route Rubicon
  on 14 april 2021 at 10:00 pm

  Donderdag 15 april bezocht wethouder Elly Pastoor Route Rubicon op landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek. Samen met het Noorderpoort is Route Rubicon opgezet in de gemeente. Deze manier van onderwijs geeft jongeren op een andere manier de kans om alsnog een MBO 2 diploma te halen. Elly Pastoor is heel blij met Route Rubicon in de gemeente Westerkwartier: “Dit opleidingstraject is in het leven geroepen voor jongeren bij wie, om allerlei redenen, de schoolse omgeving niet goed past. Met het volgen van Route Rubicon krijg je de kans om een diploma te halen en heb je een betere kans op werk. Dus het is het geweldig mooi te zien dat deze jongeren hun weg naar de schoolbank hebben gevonden en de opleiding afmaken. ”

 • Rambo - Verhuisdieren.nl
  on 14 april 2021 at 5:45 pm

  Verhuiskat. Woonplaats. Aduard. Leeftijd. 3 jaar. Geslacht. Kater. Laatste update. 14-04-2021. Contactgegevens. Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus ...

 • Nieuws: ‘Het Overleefhuis’ gemeente Westerkwartier in de media
  by Welkom in Zuidhorn on 14 april 2021 at 12:24 pm

  Goed voorbeeld: ‘Het gaat niet om een casus, maar om een mens’

 • Automobilist botst achterop auto met aanhanger op De Holm in Tolbert
  by Admin on 14 april 2021 at 11:49 am

  Tolbert – Op de Holm in Tolbert is woensdagmorgen een automobilist achterop een auto met aanhanger gebotst. De automobilist merkte door onduidelijke reden de aanhanger voor hem niet op. Mogelijk dat de man onwel geworden is. Hij is later per ambulance naar het Martini ziekenhuis in Groningen gebracht. De bestuurder van de bus kwam met [...] Het bericht Automobilist botst achterop auto met aanhanger op De Holm in Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.

 • Zes musea in Noord-Gronigen slaan handen ineen: 'Samen willen we rijke geschiedenis van het ...
  on 14 april 2021 at 11:13 am

  Bernardushof in Aduard. Wierden, boeren en borgen. Langs de waddenkust wonen en werken al drieduizend jaar mensen en ze lieten een rijke ...

 • Automobilist rijdt in op andere bestuurder bij verkeersruzie, politie zoekt zwarte Chevrolet Spark
  by Admin on 14 april 2021 at 9:21 am

  Zuidhorn – Naar aanleiding van een verkeersruzie woensdagochtend, 14 april 2021 tussen 08:45 en 09:15 op de Fanerweg bij Zuidhorn, is de politie op zoek naar getuigen. Tijdens deze verkeersruzie stonden twee auto’s in de berm op de Fanerweg nabij de Fanerbrug. Vervolgens is de bestuurder van de betrokken zwarte Chevrolet Spark, ingereden op de andere [...] Het bericht Automobilist rijdt in op andere bestuurder bij verkeersruzie, politie zoekt zwarte Chevrolet Spark verscheen eerst op InfoLeek.

 • Nieuws: Over De Roek, Wijziging afvalinzameling en meepraten
  by Welkom in Zuidhorn on 14 april 2021 at 8:55 am

  Westerkwartier Gemeentenieuws 13 april 2021

 • Nieuws: Sport tweedaagse in Zuidhorn, nu al uitverkocht
  by Welkom in Zuidhorn on 14 april 2021 at 8:39 am

  6 en 7 mei maken kinderen kennis met sport

 • Nieuws: Geld voor app om jeugd meer te laten bewegen
  by Welkom in Zuidhorn on 14 april 2021 at 8:22 am

  Gemeente Westerkwartier maakt pilot met innovatieve Fitgaaf!-app mogelijk!

 • Gemeente Westerkwartier maakt pilot met innovatieve Fitgaaf!-app mogelijk!
  by Admin on 14 april 2021 at 7:45 am

  Westerkwartier – Hoe kunnen we kinderen en hun ouders op innovatieve wijze stimuleren om gezonder te leven en meer te bewegen? Deze vraag bracht de Groninger zzp-er Tom Steffens op het innovatieve idee van een Fitgaaf!-app. De gemeente Westerkwartier is enthousiast over het innovatieve idee en stelt een innovatiesubsidie beschikbaar om een pilot met de [...] Het bericht Gemeente Westerkwartier maakt pilot met innovatieve Fitgaaf!-app mogelijk! verscheen eerst op InfoLeek.

 • Herinrichting Aduard gaat door - De Streekkrant
  on 14 april 2021 at 6:45 am

  ADUARD – Afgelopen week is vanuit de gemeente Westerkwartier gestart met de werkzaamheden aan de Burgemeester van Barneveldweg in ...

 • Westerkwartierse MKB-ers opgelet!
  on 13 april 2021 at 10:00 pm

  Om succesvol te zijn in de hedendaagse economie, is het van groot belang voor organisaties om goede ideeën om te zetten in innovaties. Zeker in de huidige tijd is de noodzaak groter dan ooit.

 • Ongeval met forse schade in Doezum
  by Jelte Haumersen on 13 april 2021 at 6:00 pm

  Doezum – Een Audi A3 limousine en een Mercedes bestelbus botsten dinsdagmiddag om 17:10 uur tegen elkaar op de Ipo Haaimaweg in Doezum. De exacte toedracht is niet bekend maar het gaat vermoedelijk om een voorrangsfout. Niemand raakte bij de aanrijding gewond, wel werden de bestuurders even gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Bergers hebben de voertuigen [...] Het bericht Ongeval met forse schade in Doezum verscheen eerst op InfoLeek.

 • Rutte en De Jonge; situatie in Nederland is nijpend en laat momenteel geen versoepelingen toe
  by Admin on 13 april 2021 at 5:25 pm

  Landelijk – Demissionair minister Mark Rutte en Hugo De Jonge hebben dinsdagavond tijdens de corona persconferentie bevestigd dat de situatie in Nederland momenteel nijpend is en het geen versoepelingen toelaat. Wel hebben ze een bekend gemaakt dat er een openingsplan opgesteld is. De informatie lees je hieronder. Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk We staan [...] Het bericht Rutte en De Jonge; situatie in Nederland is nijpend en laat momenteel geen versoepelingen toe verscheen eerst op InfoLeek.

 • Nieuws: Weekendje bijen tellen
  by Welkom in Zuidhorn on 13 april 2021 at 1:59 pm

  Vierde Nationale Bijentelling op zaterdag 17 en zondag 18 april

 • Groningse bibliotheken spelen de ‘Smerigste Quiz’ voor kinderen
  by Admin on 13 april 2021 at 7:34 am

  Provincie – Kijk elke woensdag naar BiebLab Live, hét kinderprogramma van de Groningse bibliotheken. Doe vanaf de bank of keukentafel mee aan de leukste activiteiten. Woensdag 14 april spelen ze tijdens BiebLab Live (15.00 – 16.00 uur) de Smerigste Quiz! Ben jij dol op smurrie, slijm en andere viezigheden? Kijk dan woensdag 14 april naar BiebLab. [...] Het bericht Groningse bibliotheken spelen de ‘Smerigste Quiz’ voor kinderen verscheen eerst op InfoLeek.

 • Wijziging afvalinzameling met Koningsdag
  on 12 april 2021 at 10:00 pm

  Dinsdag 27 april is het Koningsdag.

 • Spoofing
  on 12 april 2021 at 10:00 pm

  April is uitgeroepen tot de maand van Senioren & Veiligheid. Vandaag besteden we aandacht aan spoofing. Wat is spoofing? Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’. Hoe gaat een oplichter te werk?