Plakboek van Lucas

Plakboek van Lucas Meditatie Advent en Kerst

 • Veul hail en zeeg’n int nije joar
  by Pieter Kars van de Kamp on 1 januari 2022 at 01:00

  De medewerkers aan het Plakboek van Lucas wensen u een gelukkig nieuw jaar Dit is het laatste bericht die op deze website is geplaatst. We sluiten vandaag af. Deze serie was een samenwerking tussen verschillende predikanten, een emeritus en jongerenwerker van de classis Grootegast: Erik Pomp, Tom Waalewijn, Arnold Wienen, Tiemen Dijkema, Jan Rozemuller, Dick Het bericht Veul hail en zeeg’n int nije joar verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Oudjaarsdag 2021 DE GUNFACTOR VAN HEMEL & AARDE
  by Redactie Plakboek van lucas on 31 december 2021 at 01:00

  Jozua 1:1-9 1Na de dood van Mozes, de dienaar van de HEER, zei de HEER tegen Jozua, de zoon van Nun en de rechterhand van Mozes: 2‘Nu mijn dienaar Mozes is gestorven, moet jij je gereedmaken om met heel dit volk de Jordaan over te trekken en het land binnen te gaan dat Ik het Het bericht Oudjaarsdag 2021 DE GUNFACTOR VAN HEMEL & AARDE verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Het zal je kind maar wezen!
  by Dick Noort on 30 december 2021 at 01:00

  Lezen: Lucas 2:40-52 Als mijn moeder in gezelschap anekdotes ophaalt over mijn kindertijd, dan word ik daar zelden vrolijk van. Meestal bezorgen de verhalen mij een rood hoofd. En de vrolijkheid van de anderen amuseert mij dan maar matig 😋 Daarbij: negen van de tien verhalen zijn zwaar overdreven of domweg nooit gebeurd, althans niet Het bericht Het zal je kind maar wezen! verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Wordt wachten beloont?
  by Tom Waalewijn on 29 december 2021 at 01:00

  Lezen Luc 2 :  36-38 36Er was daar ook een profetes, Hanna, de dochter van Fanuel, uit de stam Aser. Ze was hoogbejaard; vanaf haar huwbare leeftijd had ze zeven jaar met haar man geleefd, 37en ze was nu al vierentachtig jaar weduwe. Ze was altijd in de tempel, waar ze God dag en nacht diende Het bericht Wordt wachten beloont? verscheen eerst op Plakboek van Lucas.

 • Ik beloof het!
  by Jan Rozemuller on 28 december 2021 at 01:00

  Bijbellezing: Lucas 2:22-35 Belofte maakt schuld. Het is heel frustrerend als mensen hun beloften niet nakomen. Een vader belooft zijn dochter: vanmiddag ga ik met je naar Lauwersoog voor een wandeling. Maar dan komt er een telefoontje van het werk. Het gaat niet door. “Je had het beloofd!” “Ja, sorry, maar dit moet ik echt Het bericht Ik beloof het! verscheen eerst op Plakboek van Lucas.