Home Videoserie Engeland

Engeland

0
Engeland

Engeland. (6 min) In Engeland in het graafschap Wiltshire reizen we naar Salisbury. We kijken ff rond in de kathedraal. Dan bezoeken we de  archeologische site Stonehenge. Het grote monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote,
primitief bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde. Over deprecieze functie van Stonehenge zijn wetenschappers het nog steeds niet met elkaar eens.
Eén theorie is dat het een astronomische kalender betreft. Een ander is bijvoorbeeld dat Stonehenge vroeger een rituele heilige plaats was waar belangrijke religieuze evenementen plaats vonden.
Toen er jaren geleden menselijker resten werden gevonden meenden onderzoekers dat het om een grafmonument ging. Ook werd gedacht dat het bouwwerk een astronomisch observatorium, een plaats voor heling en een tempel voor rituele offers was. Elk jaar komen veel mensen bijeen om samen de zonnewende te ervaren, de zon komt dan achter de Heel Stone op. Verderop bezoeken we Bath. Een goed bewaard monument van de Romeinen en sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst. Wezien de restanten van de Romeinse baden.