De laatste weken komen er verschillende lijsten langs met daarop geliefde psalmen en gezangen

Daarnaast heb je ook nog lijsten die betrekking hebben op een speciale gebeurtenis. Bijvoorbeeld trouwen of een begrafenis.

Ook het ND heeft een enquête gehouden
Iemand schreef:
‘Ik (72 jaar) word steeds weer in mijn kern geraakt’, schrijft iemand bij Psalm 42 (Liedboek). ‘Ik herken mij in dat hert. In de loop van de jaren is de betekenis veranderd: vroeger was de jager de heiden, daarna ook andere kerkmensen, nu veel meer mijn eigen ego.’ Psalm 27 vers 7 (oude berijming) blijkt geliefd: Zonder geloof was ik ‘vergaan in al mijn smart en rouw’. 
Bron ND

De liederen ‘Ga met God’, ‘Abba, Vader’ en ‘Ik zal er zijn’ zijn de drie meest geliefde liederen binnen de Protestantse Kerk in Nederland, zo blijkt uit het recent uitgevoerde liederenonderzoek van de Protestantse Kerk.


Link naar de verschillende hitlijsten
Top 20 PKN
Top10 Corona psalmen  
Het uitvaartslied