Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

Gereformeerde Kerken vrijgemaakt

 • Minidossier Job: ‘Waarom moet mij dit overkomen?’
  by Linda Zandbergen on 12 april 2021 at 8:59 am

    Deze vragen zijn van alle tijden. Ook in Jobs bestaan brak het lijden binnen en zijn leven werd een chaos. Hij stelde waarom-vragen en kreeg verschillende antwoorden. Tot Hij, de machtige God, van Zich laat horen… In het mini-dossier JOB geven het Steunpunt Bijbelstudie, Beleefmee.nl en Opkijken.nl de ruimte aan de waarom-vragen door middel Het bericht Minidossier Job: ‘Waarom moet mij dit overkomen?’ verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • De Nieuwe Psalmberijming (DNP)
  by Linda Zandbergen on 5 maart 2021 at 8:29 am

  Nergens in de Bijbel komen God en mens zo dicht bij elkaar als in de psalmen. In alle tijden hebben gelovigen met de woorden van deze Joodse liederen God gezocht in gebed, aangeroepen in nood en geprezen om zijn genade. Met het doel deze liederen door te geven aan de volgende generatie is stichting ‘Dicht Het bericht De Nieuwe Psalmberijming (DNP) verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Youth for Christ doet oproep aan kerken
  by Heleen Sytsma on 18 februari 2021 at 11:08 am

  Lees hier de volledige brief van Bram Rebergen (Youth for Christ Nederland) of ga direct naar de online programma’s van Youth for Christ. Het bericht Youth for Christ doet oproep aan kerken verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Impressie synode/landelijke vergadering: digitale folder
  by Heleen Sytsma on 2 februari 2021 at 1:54 pm

  Neem er zelf kennis van en verspreid de folder naar eigen inzicht. Plaats hem bijvoorbeeld op de website van je kerk, attendeer je vrienden erop of klik op de delen-link om hem via mail of social media te verspreiden.   GKV NGK Het bericht Impressie synode/landelijke vergadering: digitale folder verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • PKN start nieuwe missionaire opleiding ‘kerk naar buiten’
  by Linda Zandbergen on 21 januari 2021 at 10:29 am

  De opleiding ‘Kerk naar buiten’ is speciaal voor predikanten en kerkelijk werkers die voorgaan in een gemeente en op zoek zijn naar een actuele opleiding met grote impact op hun werk. Gedurende de opleiding krijgen de deelnemers handvatten om gemeenten theologisch te begeleiden bij het ontdekken van de Missio Dei en de doorvertaling naar de Het bericht PKN start nieuwe missionaire opleiding ‘kerk naar buiten’ verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.