Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

 • „RKK Spanje werkt niet mee in onderzoek misbruik”
  on 30 september 2022 at 08:14

  De Rooms-Katholieke Kerk (RKK) in Spanje is niet erg bereidwillig mee te werken aan het nationale onderzoek naar misbruik in de kerk.

 • Bord bij gereformeerde kerk Tienhoven verwijst naar Anne Frank
  on 30 september 2022 at 07:02

  Bij de voormalige gereformeerde kerk in Tienhoven, bij Maarssen, staat sinds kort een ANWB-informatiebord dat het gebouw als ”Anne’s kerk” aanduidt. In de slaapkamer van Anne Frank in het Achterhuis in Amsterdam hing een foto van de kerk.

 • Ben ik ook al bekeerd?
  on 30 september 2022 at 05:14

  Jesaja 2:17

 • Ds. Zippro neemt beroep aan naar gg Zoetermeer
  on 29 september 2022 at 20:38

  Ds. J. B. Zippro, predikant van de gereformeerde gemeente (gg) in Terneuzen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de gemeente in Zoetermeer.

 • C. S. Lewis: Bijbel moet zichzelf uitleggen
  on 29 september 2022 at 18:45

  C. S. Lewis staat bekend als een van de invloedrijkste christelijke denkers van de twintigste eeuw. Systematische theologie vond hij maar saai; liever stortte de Britse schrijver zich, verwonderd over God, op de verdediging van het christelijk geloof.

Nieuws GKV website

 • Groei! Nieuwe gemeenteschets Steunpunt Bijbelstudie
  by Heleen Sytsma on 29 september 2022 at 13:01

  Groei! Met een uitroepteken erachter. Expres gezet en toch een beetje vreemd. Want groei, dat dwing je toch niet af? Je kunt nog geen grassprietje laten groeien door er flink tegen te schreeuwen?! En tegen je kind zeggen: groei!, dat levert ook niet zoveel op. Toch dat uitroepteken. Daarmee geeft ds. Henk Messelink in deze Het bericht Groei! Nieuwe gemeenteschets Steunpunt Bijbelstudie verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Informatieblad Landelijke Vergadering/Generale Synode van Zoetermeer
  by Heleen Sytsma on 20 september 2022 at 14:00

  Afgevaardigden uit de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv) komen tussen begin oktober en eind januari in totaal een dag of tien bij elkaar. Ze bespreken dan de laatste dingen die nog gedaan moeten worden voordat de NGK en de GKv in 2023 één kerkgemeenschap gaan vormen. De LV/GS van Zoetermeer Het bericht Informatieblad Landelijke Vergadering/Generale Synode van Zoetermeer verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Uitnodiging bidstond synode van Zoetermeer
  by Heleen Sytsma on 8 september 2022 at 09:32

  De bidstond op 8 oktober onderstreept het geestelijke karakter van het landelijke kerkenwerk. Dat werk gebeurt vanuit het sterke besef dat het de Heer van de kerk is die zijn kerk hier op aarde bouwt en in stand houdt. Het werk dat de GS/LV te wachten staat, is afhankelijk van zijn zegen. Bidstond De bidstond Het bericht Uitnodiging bidstond synode van Zoetermeer verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • 1 mei 2023 datum hereniging NGK GKv
  by Heleen Sytsma on 22 juni 2022 at 18:00

  De beide kerkgenootschappen zijn al lang op weg naar hereniging. Eind jaren 60 van de vorige eeuw kwam het tot een breuk binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Daaruit ontstonden de latere Nederlands Gereformeerde Kerken. Al in de jaren 70 werd er toenadering tot elkaar gezocht. Sinds een decennium, en op sommige plaatsen al veel langer, Het bericht 1 mei 2023 datum hereniging NGK GKv verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar
  by Heleen Sytsma on 19 mei 2022 at 10:18

  De pinksteraflevering van Bijbel Basics bevat een compleet pakket voor kinderen in de kerk: het pinksterverhaal en gespreksvragen, plus verwerkingsvormen zoals groepsspelletjes en het maken van een wereldbol-met-lichtje. De Oekraïense versie is rond 25 mei klaar en kan dan gratis gedownload worden via debijbel.nl/bijbelbasics. Daar staan ook de zes eerder vertaalde afleveringen en de Nederlandstalige Het bericht Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.