Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

 • EO-Jongerendag: Een dag rond pioniers die een stap moeten zetten
  on 3 juni 2023 at 19:29

  „Lopen over het water behoorde niet tot de mogelijkheden van Petrus, maar hij zette wel een stap. Dat kun jij ook doen. Als je dat doet, is het big. BIG: Begin In Geloof.”

 • Hebreeuws, kerkrecht en het belang van communicatie op open dag HHS
  on 3 juni 2023 at 19:02

  „Theologie is ook een klein begin van het eeuwige leven. Daarom zijn we er hier zo intensief mee bezig.” Dat zei prof. dr. W. van Vlastuin zaterdag tijdens de open dag van het Hersteld Hervormd Seminarium (HHS).

 • Johan Krijgsman: Met evangelisatie aansluiten bij samenleving
  on 3 juni 2023 at 18:20

  Voor evangelisatie is het belangrijk om aan te sluiten bij de samenleving, vindt evangelist Johan Krijgsman. „Paulus gebruikte voorbeelden uit de sportwereld van zijn tijd.”

 • Zwarte predikant Capitein was voorstander van slavernij
  on 3 juni 2023 at 17:44

  Het is een bijzonder portret: een zwarte man in toga met bef en lang krullend haar. De achttiende-eeuwse prent van de predikant Jacobus Elisa Johannes Capitein is een topstuk van Museum Catharijneconvent in Utrecht.

 • "Dabar verandert sfeer op camping"
  on 3 juni 2023 at 17:36

  Op een laagdrempelige manier het Evangelie delen op de camping. Dat is het concept waarmee Dabar al zestig jaar werkt. De landelijke missionaire organisatie IZB heeft het Dabarwerk dit jaar overgedragen aan de plaatselijke gemeenten. „Daar is het ooit ook begonnen.”

Nieuws GKV website

Nederlandse Gereformeerde Kerken Hoopvol onderweg in Gods wereld

 • Groene Kerken aanwezig bij steundemonstratie
  by Heleen Sytsma on 25 mei 2023 at 09:35

  De organisatie licht haar keuze toe in een bericht op haar website. Je kunt dat bericht hier lezen. Het bericht Groene Kerken aanwezig bij steundemonstratie verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Zo vierden we de eenwording
  by Heleen Sytsma on 22 mei 2023 at 07:59

  Landelijke viering Wil je de viering in de Jacobikerk in zijn geheel terugkijken, klik dan hier. Er is ook een korte impressie gemaakt van de inspiratiemiddag en de viering (plm. 12 minuten). Fragmenten uit de viering: Toespraak Arnold Huijgen Optreden dichteres/spoken word artist Chanty Louis Voor een complete fotogalerij van de landelijke viering in de Het bericht Zo vierden we de eenwording verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Pinksteren: leesplan en podcast
  by Heleen Sytsma on 15 mei 2023 at 11:26

  Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Pinksteren, het feest van de Geest, staat voor de deur. Het verhaal van de apostelen die ineens in allerlei talen spreken, is bekend. En misschien kunnen we ook nog een paar gaven of vruchten van de Geest opnoemen. Maar wat zegt de Bijbel nog meer over Gods geest, en hoe kunnen we zijn Het bericht Pinksteren: leesplan en podcast verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Magazine OnderWeg over de eenwording
  by Heleen Sytsma on 8 mei 2023 at 18:18

  Hieronder vind je ter gelegenheid van de eenwording van NGK en GKv het gratis nummer van magazine OnderWeg Met Vier kerkleden vertellen: wat is het nut van het kerkverband? Ad en Erik de Boer over de impact van scheuring én hereniging De reünie die Jezus organiseert na zijn opstanding – bijbelstudie Theoloog Jannet de Jong: Het bericht Magazine OnderWeg over de eenwording verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Viering op 12 mei: het programma
  by Heleen Sytsma on 3 mei 2023 at 09:19

  De viering in de Jacobikerk: wat kun je verwachten? In ieder geval dit: Een optreden van Sela – wie kent ze niet? Een TED-talk door theoloog Arnold Huijgen, hoogleraar dogmatiek, Protestantse Theologische Universiteit. Spoken word door dichteres Chanty Louis. Ze noemt zichzelf kwetsbaar, eerlijk, soms confronterend. Kijk op Instagram om te zien wat ze kan Het bericht Viering op 12 mei: het programma verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.