Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

 • Bavinckjuf op de Dr. H. Bavinckschool
  on 29 juli 2021 at 6:52 pm

  De invloed van de gereformeerde voorman Herman Bavinck (1854-1921) op onderwijsterrein reikt ver. Ook in 2021 zijn er nog zeker zeven basisscholen die zijn naam dragen.

 • Schuilen in Purmerend
  on 29 juli 2021 at 5:27 pm

  Aan het randje van de Rivierenbuurt in Purmerend –de centrumstad van Waterland– staat de christelijke gereformeerde kerk De Schuilplaats. De kerk wil een hut zijn om in te schuilen.

 • Bavinck in het Engels, Chinees, Indonesisch
  on 29 juli 2021 at 1:41 pm

  De betekenis van Herman Bavinck (1854-1921) overstijgt de nationale grenzen. Sterker nog: de gereformeerde theoloog is momenteel in het buitenland bekender en invloedrijker dan in zijn eigen land.

 • Martinuskerk Schellinkhout te koop
  on 29 juli 2021 at 11:51 am

  Erfgoedorganisatie BOEi zet de van oorsprong 14e-eeuwse Martinuskerk in Schellinkhout (Noord-Holland) te koop en nodigt potentiële kopers met een goed plan en respect voor het erfgoed uit een bod uit te brengen.

 • Als een kameleon
  on 29 juli 2021 at 9:45 am

  1 Petrus 5:8

Nieuws GKV website

Gereformeerde Kerken vrijgemaakt

 • Christelijk scheiden – hoe is dat mogelijk?
  by Heleen Sytsma on 8 juli 2021 at 9:04 am

  Dat is in elk geval de dagelijkse ervaring van advocaten die als mediator christelijke stellen bijstaan in het regelen van de gevolgen van hun scheiding. Hoe is dat mogelijk? Beschikken juist christenen niet over het geloofsgereedschap om te helen, te verzoenen en na een breuk te verbinden? Helaas, mediators ontmoeten regelmatig een genadeloze opstelling en Het bericht Christelijk scheiden – hoe is dat mogelijk? verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • NBG Blogserie Vrucht van de Geest
  by Heleen Sytsma on 8 juli 2021 at 7:26 am

  Aanleiding voor de serie is de coronacrisis, vertelt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘De lockdown is nu voorbij, maar de dreiging nog niet. Het virus en de maatregelen ertegen maakten veel mensen boos, bang of bedrukt. We vroegen ons af wat Galaten 5:22 te zeggen zou hebben in zo’n situatie. De blogserie laat Het bericht NBG Blogserie Vrucht van de Geest verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • “Elkaar van harte dienen”: publieksvriendelijke versie met verwerkingsmateriaal
  by Heleen Sytsma on 17 juni 2021 at 3:24 pm

  Op het scherm lezen Klik op het document om de grootte aan te passen en om te bladeren in het document. Lezen op klein scherm (smartphone of tablet)? Dan is deze versie geschikter. Downloaden De brochure bevat gespreksvragen en een aantal stellingen, en kan daardoor goed gebruikt worden bij de verdere bezinning op de openstelling Het bericht “Elkaar van harte dienen”: publieksvriendelijke versie met verwerkingsmateriaal verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • NBG-podcast ‘Op weg met de NBV21’
  by Heleen Sytsma on 15 juni 2021 at 10:17 am

  Klik hier om meteen naar de podcastserie te gaan. Negen gasten gaan in op de betekenis van een Bijbelverhaal of Bijbelboek aan de hand van de NBV21, de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling die in oktober verschijnt. Doel van de NBV21 is de betekenis beter uit de verf te laten komen. De podcastserie opent Het bericht NBG-podcast ‘Op weg met de NBV21’ verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Project: “Goed voor duurzame innovatie”
  by Heleen Sytsma on 15 juni 2021 at 9:59 am

  GroeneKerken en Maatschappij van Welstand willen kerken stimuleren om aan te sluiten bij de klimaatdoelen van de Nederlandse overheid: 49% minder CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990. “Kerken hebben een voortrekkersrol als het gaat om duurzaamheid. Zij kunnen een voorbeeld zijn voor de maatschappij en samen met de omgeving werken aan het verkleinen van Het bericht Project: “Goed voor duurzame innovatie” verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.