Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

 • De Kerkorde is klaar
  by Heleen Sytsma on 23 januari 2023 at 13:50

  Jaren is eraan gewerkt en kerken, classes en regio’s hebben ruimschoots gelegenheid gehad om inbreng te leveren. Op 13 januari 2023 was het eindelijk zover: de Kerkorde voor de Nederlandse Gereformeerde Kerken werd vastgesteld. Unaniem, dat wil zeggen dat alle afgevaardigden naar de Landelijke Vergadering en de Generale Synode zich achter dit document schaarden. Tijdens Het bericht De Kerkorde is klaar verscheen eerst op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

 • Viering eenwording: 12 en 14 mei 2023
  by Heleen Sytsma on 12 december 2022 at 13:00

  D.V. op 1 mei aanstaande zullen de NGK en de GKv samen de Nederlandse Gereformeerde Kerken gaan vormen. Die eenwording zal op verschillende manieren gemarkeerd worden, onder andere met een landelijke viering op 12 mei a.s. en plaatselijke vieringen twee dagen later. Voor plaatselijke kerken wordt gewerkt aan een soort gereedschapskist, waar iedere gemeente uit Het bericht Viering eenwording: 12 en 14 mei 2023 verscheen eerst op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

 • Materiaal voor advent en Kerst 2022
  by Heleen Sytsma on 24 november 2022 at 13:33

  Nederlands/Vlaams Bijbelgenootschap ‘Advent – de vier weken voor Kerst vanaf 27 november – valt in het donkere, koude jaargetijde. Licht en warmte zijn deze winter niet vanzelfsprekend. Daarom kreeg het adventsleesplan de titel Het wordt licht.’ Dat zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Voor kinderen is er een Bijbel Basics-project en Het bericht Materiaal voor advent en Kerst 2022 verscheen eerst op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

 • Groeien in geestelijk leiderschap – online training
  by Heleen Sytsma on 24 november 2022 at 13:12

  Als je als kerkenraad de diepgang van echte ontmoeting met God en elkaar ervaart, komt heel het kerkenwerk in een ander licht te staan. Ds. Jelle de Kok maakt dit mee. Hij traint kerkenraden hoe ze zich kunnen laten leiden door Woord en Geest en ziet ze veranderen van ‘besluitenclub’ naar geloofsgemeenschap. Ambtsdragers die veel Het bericht Groeien in geestelijk leiderschap – online training verscheen eerst op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

 • Podcastserie over de Heidelbergse Catechismus
  by Heleen Sytsma on 20 oktober 2022 at 07:25

  HC – wat moet je ermee? ZWOLLE – ‘Een boek van vroeger, waar je met plezier aan terugdenkt, heb je dat?’ Dominee Simon van der Lugt wel: ‘Het is een heel oud boekje: de Heidelbergse Catechismus uit 1563, en weet je: ik hou gewoon van dat boekje!’ Samen met dominee Gertjan Klapwijk blaast hij het Het bericht Podcastserie over de Heidelbergse Catechismus verscheen eerst op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).