Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

Gereformeerde Kerken vrijgemaakt

 • Lees gratis artikelen uit magazine OnderWeg!
  by Marianne van Harten on 25 oktober 2021 at 6:43 pm

  Interviews: De Bijbel zegt dat het leven goed is, puur omdat God er is Ik zie geen tegenstelling tussen aards en hemels geluk Essay: Heeft geluk ook iets van ontzag? Je klein voelen? Lees de themanummers: 2 oktober: Durf een speelse kerk te zijn 23 oktober: Gelukzoekers Voor meer informatie: www.onderwegonline.nl Het bericht Lees gratis artikelen uit magazine OnderWeg! verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Ontdek Vreemde vreugde!
  by Marianne van Harten on 15 oktober 2021 at 1:18 pm

  Vreemde vreugde verrast de deelnemers met zes thema’s, zes video’s en het boekje vol opdrachten. De video’s zijn via de link of de QR-codes in het boek te vinden. “Iedereen kan de bijbelstudie met kring of vereniging combineren met eigen stille tijd. Gewoon elke dag de tijd nemen voor Bijbellezen en nadenken over wat je Het bericht Ontdek Vreemde vreugde! verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • NBV21 Bijbel voor de 21ste eeuw
  by Heleen Sytsma on 5 oktober 2021 at 9:07 am

  Heel veel informatie over de nieuwe versie van de NBV, die op 13 oktober a.s. gepresenteerd wordt, is te vinden op www.nbv21.nl. Daar staan vertaalvoorbeelden, antwoorden op veelgestelde vragen, een podcast en webinars en nog veel meer.   Het bericht NBV21 Bijbel voor de 21ste eeuw verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Herenigde kerken gaan Nederlandse Gereformeerde Kerken heten
  by Heleen Sytsma on 25 september 2021 at 1:29 pm

  De naamgeving is een zorgvuldig proces geweest. Leden van beide kerken hebben alle ruimte gekregen om input te leveren, zowel door namen aan te dragen als door hun mening te geven over de namen die geopperd werden. De Regiegroep Hereniging heeft dat hele proces begeleid. In hoofdstuk 10 van haar rapport, dat te vinden is Het bericht Herenigde kerken gaan Nederlandse Gereformeerde Kerken heten verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Kerk-zijn als antwoord
  by Heleen Sytsma on 7 september 2021 at 12:36 pm

  De coronacrisis heeft een verlammende uitwerking gehad op veel geloofsgemeenschappen. Want, wanneer het samenkomen en vieren de kern van kerk-zijn is, waar sta je dan nog als kerk naar 1,5 jaar van sporadische ontmoetingen? Hoe houd je zicht op elkaar in tijden van secularisatie en toenemende krimp? Wat betekent het vandaag de dag om kerk Het bericht Kerk-zijn als antwoord verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.