Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

 • Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar
  by Heleen Sytsma on 19 mei 2022 at 10:18 am

  De pinksteraflevering van Bijbel Basics bevat een compleet pakket voor kinderen in de kerk: het pinksterverhaal en gespreksvragen, plus verwerkingsvormen zoals groepsspelletjes en het maken van een wereldbol-met-lichtje. De Oekraïense versie is rond 25 mei klaar en kan dan gratis gedownload worden via debijbel.nl/bijbelbasics. Daar staan ook de zes eerder vertaalde afleveringen en de Nederlandstalige Het bericht Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Synode van Zoetermeer 2022
  by Heleen Sytsma on 19 mei 2022 at 8:09 am

  D.V. op zaterdag 8 oktober a.s. zal in Zoetermeer de gezamenlijke gs/lv geopend worden. Formeel zijn het nog twee organen, vanuit de NGK en de GKv, maar in de praktijk wordt er voor het overgrote deel gezamenlijk vergaderd en besloten, meer nog dan tijdens de vorige gs/lv. Ook deze keer worden alle relevante stukken als Het bericht Synode van Zoetermeer 2022 verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • SCP-rapport: buiten kerk en moskee
  by Heleen Sytsma on 29 maart 2022 at 11:45 am

  Het rapport is hieronder te downloaden. Het bericht SCP-rapport: buiten kerk en moskee verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Ruimte om samen kerk van Christus te zijn: webinar terugkijken
  by Heleen Sytsma on 21 maart 2022 at 10:41 am

  Klik op de afbeelding hieronder. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van Weetwatjegelooft en kunt het webinar aanklikken.   Het bericht Ruimte om samen kerk van Christus te zijn: webinar terugkijken verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

 • Pasen: werken aan verbinding met gezinnen
  by Heleen Sytsma on 16 februari 2022 at 10:52 am

  Verliezen en winnen In de stille week voor Pasen gaan we op Xpeditie met Floor, Duuk, Senn en discipel Petrus. Dat wordt een toffe reis met verhalen en challenges. Ze slaan hun kampement op en vertellen elkaar verhalen over verliezen en winnen. Alles in deze week lijkt te eindigen in een groot verlies, Jezus sterft. Het bericht Pasen: werken aan verbinding met gezinnen verscheen eerst op Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.