Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

Nederlandse Gereformeerde Kerken Hoopvol onderweg in Gods wereld

 • LPB: Vespers voor de stille week.
  by Wim on 22 maart 2024 at 17:17

  Bewerkingen van Psalmen voor Nu, Bach en liederen van Sela, aaneengeregen met teksten uit de Bijbel, maken het tot een prachtige en indringende serie. De serie is opgenomen in de prachtige Grote Kerk te Vollenhove. Het ‘Wonder van Vergeving’: ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat Het bericht LPB: Vespers voor de stille week. verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Dienst: Angst en hoop in tijden van crisis
  by Wim on 20 maart 2024 at 08:39

  Gemakkelijk kan ons de angst om het hart slaan: hoe moet het gaan in deze wereld? Is er nog wel een toekomst voor onze kinderen? Waar is God, houdt Hij dit alles nog in zijn hand? In dit nummer daarom een aantal bijdragen waarin de schrijvers niet alleen onze angst onder de loep nemen, maar Het bericht Dienst: Angst en hoop in tijden van crisis verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Wegwijs: Lichtbrengers en Hoopverleners.
  by Wim on 19 maart 2024 at 16:35

  Wegwijs is een bijbelstudiemagazine met een lange en rijke historie. Zij staat in dienst van persoonlijke of gemeenschappelijke bijbelstudie. In het laatste nummer  (jaargang 78, nr.1) staat het thema hoop centraal. En dat blijkt nodig, want de wanhoop kan je soms zomaar overvallen bij alles wat er speelt in je leven en in de wereld Het bericht Wegwijs: Lichtbrengers en Hoopverleners. verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Uitspraak over ‘het klimaat van het absolute’
  by Heleen Sytsma on 9 maart 2024 at 08:51

  Uitspraak over ‘Het Klimaat van het Absolute’ 1. Aanleiding In 2020 is de Commissie Verzoening en Recht (verder te noemen: Cie V&R) ingesteld door de toenmalige Generale Synode van de GKv en de Landelijke Vergadering van de NGK. De taak van de Commissie ligt vervat in haar naam; daarin komen de beide elementen bij elkaar Het bericht Uitspraak over ‘het klimaat van het absolute’ verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Evangelie & Moslims: Ramadan gebedskalender
  by Wim on 7 maart 2024 at 17:27

  Het is goed om bewust te zijn van wat er speelt onder moslims in Nederland. Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat tijdens Ramadan de hemel meer open is. En dat dit de tijd is waar ze meer zeker kunnen Het bericht Evangelie & Moslims: Ramadan gebedskalender verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.