Actueel nieuws overgenomen van het  Reformatorisch Dagblad en GKV.nl

RD.nl De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.

Nieuws GKV website

Nederlandse Gereformeerde Kerken Hoopvol onderweg in Gods wereld

 • Blad Dienst: ruimtezoekers
  by Heleen Sytsma on 7 november 2023 at 10:43

  Ruimtezoekers in de kerk In de bijbel vind je het verhaal van de ontmoeting van Jezus met de Emmaüsgangers. Zij waren ruimtezoekers van de eerste orde. Deze Emmaüsgangers zijn teleurgesteld in mensen en in God. Ze waren hoopvol. Ze hoopten dat Jezus hen zou bevrijden. Maar Jezus bleek niet de held op wie ze zaten Het bericht Blad Dienst: ruimtezoekers verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Kerkplein: platform voor actieve kerkmensen
  by Heleen Sytsma on 7 november 2023 at 08:35

  Kerkplein – nieuw landelijk platform voor actieve kerkmensen ‘Heeft iemand een goed draaiboek liggen voor een diaconaal project?’ ‘Wij willen de website van onze kerk verbeteren, wie heeft daar ervaring mee’? Kerkelijke vrijwilligers en professionals willen graag op allerlei gebied leren van elkaar. Hoe pakt men de zaken aan in een andere gemeente of parochie? Het bericht Kerkplein: platform voor actieve kerkmensen verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Vacature webredacteur
  by Heleen Sytsma on 2 november 2023 at 23:59

  Een overzicht van de werkzaamheden: Je ontvangt mailingen en nieuwsbrieven van organisaties die vragen of hun bericht(en) een plek kan/kunnen krijgen op www.ngk.nl. Samen met de communicatieadviseur beslis je welke berichten er wel en welke niet geplaatst worden. Je neemt dus sommige berichten over en plaatst ze als nieuwsbericht en/of agenda-item. Je houdt de slider Het bericht Vacature webredacteur verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Steunpunt Bijbelstudie: nieuwe uitgave
  by Heleen Sytsma on 16 oktober 2023 at 09:53

  In acht bijbelstudies neemt Piet Houtman jou als lezer mee om onze Heer door de bril van de Schrift meer te gaan zien in de wereld om ons heen, hoe geseculariseerd die ook is. Hoe irrelevant mensen om je heen Hem ook vinden, de schrijver hoopt je met hulp van deze bijbelstudie te laten groeien Het bericht Steunpunt Bijbelstudie: nieuwe uitgave verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 • Vrede voor Jeruzalem
  by Heleen Sytsma on 10 oktober 2023 at 14:05

  “Als moderamen van de Nederlandse Gereformeerde Kerken zijn wij geschokt door de aanvallen op Israël die op 7 oktober begonnen zijn. Wij spreken onze afschuw uit over de terreur en wreedheden waarmee die aanvallen gepaard gingen. Wij spreken ook onze vrees uit voor het voortduren en verder escaleren van dit geweld, wat ongetwijfeld aan beide Het bericht Vrede voor Jeruzalem verscheen eerst op Nederlandse Gereformeerde Kerken.