Ben je klaar voor het feest Samenwerkingsproject regio Westerkwartier

 • Afsluiting: Dankwoord
  by Pieter Kars van de Kamp on 23 april 2022 at 00:00

  Het project ‘Ben je klaar voor het feest’ is afgelopen! 35 meditaties zijn op deze website voorbij gekomen… Op deze plek wil ik als eindredacteur allereerst de lezers bedanken voor hun betrokkenheid. Ik hoop dat het project heeft bijgedragen aan de voorbereiding op Pasen 2022 en ook mag blijven doorwerken in de dagelijkse navolging van Jezus Christus. Zelf helpt mij zo’n project in de 40dagentijd om bewust toe te leven naar het feest en het verdiept m’n beleving van Goede Vrijdag en Pasen. Het bericht Afsluiting: Dankwoord verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Feesten om te leven!
  by Tom Waalewijn on 22 april 2022 at 00:00

  Eindelijk mag het weer. Met kleinere of grotere groepen bij elkaar komen om feest te vieren: Pasen, Koningsdag, bevrijdingsdag. En alle verjaardagen en trouwerijen niet te vergeten die we nog moeten inhalen. Na corona hebben veel mensen er veel zin in. Feest vieren is belangrijk. Even alles vergeten en je lekker laten gaan. Sommige mensen kijken er de hele week naar uit. Ja, je leeft om te feesten! Het bericht Feesten om te leven! verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Jezus herkennen
  by Roelof Tigelaar on 21 april 2022 at 00:00

  De hele reis lopen ze met elkaar te praten over wat er gebeurd is. Zeker, het deed hen wat. Maar het kwartje valt nog niet helemaal. Kennelijk kun je het veel over Jezus hebben, zonder Hem echt te herkennen. Het bericht Jezus herkennen verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Oog voor Jezus
  by Roel Prins on 20 april 2022 at 00:00

  Twee van Jezus’ leerlingen lopen van Jeruzalem naar Emmaüs. Ze zijn ontgoocheld: hun Heer is er niet meer. Gestorven aan een kruis, is Hij in een graf gelegd. Ja, een paar vrouwen waren komen zeggen dat Jezus is opgestaan, maar dat kan natuurlijk niet. Teleurgesteld gaan ze daarom terug naar huis. Het bericht Oog voor Jezus verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.

 • Gelukkig hebben we de foto’s nog.
  by Jolanda Kieneker on 19 april 2022 at 00:00

  Het is Pasen geweest en zoals dat gaat met feesten, verbleekt na enige tijd langzaam maar zeker de glans. Wat overblijft zijn de herinneringen, de hoogtepunten en de foto’s. En hoe verder het achter ons ligt hoe minder scherp de herinneringen worden . Het bericht Gelukkig hebben we de foto’s nog. verscheen eerst op Ben je klaar voor het feest.