Home Religie Over dominee’s , gemeenten, beroepingswerk

Over dominee’s , gemeenten, beroepingswerk

0
Over dominee’s , gemeenten, beroepingswerk

Dominees:
Behalve de gebruikelijke personalia worden gegevens verstrekt over de standplaats(en), de persoon die aldaar de bevestiging heeft geleid en zo mogelijk ook gebruikte Bijbelteksten. In de rubriek “overig” wordt getoond of er in de loop der tijd meer beroepen op de betreffende persoon zijn uitgebracht. Deze gegevens zijn nader op te vragen.

Gemeentes:
Via de kaart kunt u op zoek naar een provincie en vervolgens de diverse gemeenten waarvan thans de verschillende kerkgenootschappen worden getoond. U kunt aansluitend naar wens een lijst van predikanten en hulpkrachten van die gemeenschap oproepen.

Beroepingsnieuws:
Velen in kerkelijk Nederland zijn dagelijks benieuwd naar ontwikkelingen bij het komen en gaan van voorgangers. Vooral aan het begin van de week worden veel mutaties bekend. Die proberen we uiterlijk op maandagmorgen te presenteren. Ook hiervoor verzoeken we wijzigingen te melden. Behalve de gebruikelijke gegevens houden we ook bij hoeveel beroepen door een gemeente sedert een vacature zijn uitgebracht en eveneens hoeveel verzoeken de betreffende predikant sedert zijn laatste intrede heeft ontvangen. Waar het getal ontbreekt, is de gemeente tenminste sinds het jaar 2000 vacant. Waar dit cijfer bij de predikant ontbreekt, is hij zeker sinds het jaar 2000 aan zijn huidige gemeente verbonden.

Ga naar de website voor meer informatie